BRQ | Vantaa Festival

Zak Ozmo

Žak Ozmo on luutisti, yhtyeenjohtaja ja historiallisten esityskäytäntöjen tutkija. Hän on brittiläisen periodisoitinyhtye L'Avventura Londonin perustaja ja johtaja, jota on kiitelty lehdistössä ”upeasta muusikkoudestaan” ja ”ihailtavasta barokin esityskäytäntöjen ymmärryksestään” (Gramophone).

Žak Ozmon ja L'Avventura Londonin esityksiä on kuultu monilla tärkeillä radiokanavilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. BBC Radio 3 -kanava on lähettänyt yhtyeen live-esiintymisiä tärkeillä festivaaleilla Iso-Britanniassa sekä monilla kansainvälisesti merkittävillä konserttiareenoilla kuten Kölnin Philharmoniessa, Lissabonin Gulbenkian-salissa ja Edinburghin Queen's Hallissa.

Early Music Today ja BBC Radio 3 ovat ylistäneet Ozmoa ”loistavaksi luutistiksi”, ja Classical Music Magazine”historiallisten näppäilysoittimien ekspertiksi”. Hän on esiintynyt continuo-soittajana, kamarimuusikkona ja solistina ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa soittiminaan arkkiluuttu, teorbi, renessanssiluutu ja barokkikitara. Hänen viimeisin soolohankkeensa sisältää moniosaisen levytyskokonaisuuden Vincenzo Galilein tasavireistä musiikkia Hyperion Recordsille. Gramophone kirjoitti levysarjan ensimmäisestä osasta: ”Tutkivaa älyä ja ovelaa kekseliäisyyttä...kaunista, sujuvaa soittoa.”

Žak esittelee tutkimustuloksiaan säännöllisesti konferensseissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä esiintyy puhujana monenlaisten aiheiden tiimoilta BBC Radio 3 - ja NPR-kanavilla. Vuonna 2019 hän esiintyi ensimmäistä kertaa TEDx Talks -sarjassa. Hänen kirjoituksiaan on käännetty ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja koreaksi ja niitä on julkaistu monissa johtavissa tiedelehdissä.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram