BRQ | Vantaa Festival

Peltomaa-Fraanje-Perkola

Photo: Vilja Tamminen
Photo: Vilja Tamminen

Kokoonpano:

Aino Peltomaa (FI), laulu, harppu
Harmen Fraanje (NL), piano
Mikko Perkola (FI), viola da gamba, efektit

Kansainvälinen trio Peltomaa-Fraanje-Perkola on kolmen monialaisen muusikon yhteensulauma. Vanha musiikki, modaalinen jazz ja herkkä improvisaatio kutoutuvat yhtyeen musiikissa unenomaisiksi äänimaisemiksi.

Trio ammentaa keskiajan sävelmistä (Hildegard von Bingen, Pérotin, Llibre Vermell) ja tuo ne tähän päivään omien sovitusten, sävellykset ja improvisaation kautta. Trion omat sävellykset kietoutuvat keskiajan sävelmien yhteyteen. Ihmisääni, keskiajan harppu, piano sekä efektoitu viola da gamba luovat uniikin, elokuvamaisen äänimaiseman joka sitoo vuosisadat toisiinsa.

"Unenomaisia elokuvallisia äänimaisemia, inspiraatiota keskiaikaisista melodioista"

Otteita trion albumilta ÆR:
https://www.youtube.com/watch?v=mD75mhvKyK8


Aino Peltomaa on suomalainen laulaja ja muusikko, joka esiintyy laajasti keskiajan, renessanssin, nykymusiikin ja vapaan improvisaation parissa. Peltomaa tekee aktiivisesti yhteistyötä eri genrejen muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa ja esiintyy säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hänen innovatiivisissa projekteissaan yhdistyvät elementit vanhasta musiikista, kansanmusiikista ja jazzista, kuvataiteesta, tanssista ja multimediasta, ja hän johtaa ja työskentelee erilaisissa yhtyeissä, kuten Ensemble Gamut!, Harmony of the Spheres, Amor Céu, ´k:amos.


Harmen Fraanje on hollantilainen pianisti ja säveltäjä, joka asuu Amsterdamissa. Fraanje johtaa ja varajohtaa useita yhtyeitä ja tekee säännöllisesti yhteistyötä Reijseger Fraanje Syllan, Mats Eilertsen Trion, Trio Fraanje/Soniano/Gouband, Arve Henriksenin kanssa ja esiintyy myös soolokonserteissa. Levytyksiä hänen projekteistaan ovat julkaisseet arvostetut levy-yhtiöt, kuten ECM, Winter & Winter, Hubro Music. Fraanje opettaa Amsterdamin konservatoriossa.


Mikko Perkola on suomalainen viola da gamban soittaja, säveltäjä ja laulaja, joka esiintyy säännöllisesti mm. Gramophone-palkitun Phantasm-yhtyeen, Concerto Palatinon ja Helsingin Barokkiorkesterin kanssa. Hänen laaja-alaiseen musiikintekoonsa kuuluu yhteistyötä eri genrejä edustavien taiteilijoiden kanssa, vanhasta musiikista multimediaan ja nykymusiikin sooloesityksiin viola da gamban kanssa efektejä käyttäen.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
11.8.2022 19:00 11.8. Peltomaa-Fraanje-Perkola

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT