BRQ | Vantaa Festival

Peter Van Heyghen

Peter Van Heyghen opiskeli nokkahuilunsoittoa ja laulua Belgiassa Ghentin kuninkaallisessa konservatoriossa. Vuosien mittaan hän nousi kansainvälisesti tunnustetuksi historiallisten esityskäytäntöjen erikoisosaajaksi renessanssin, barokin ja klassismin ajan musiikissa. Hän esiintyy laajalti solistina, nokkahuiluyhtye Mezzalunan sekä kamariyhtye More Maiorumin riveissä, sekä laulajana hollantilaisessa Cappella Pratensis -renessanssivokaaliyhtyeessä. Kapellimestarina hän on johtanut brysseliläistä barokkiorkesteria Il Gardellinoa sekä muita yhtyeitä ja orkestereita ympäri Eurooppaa, Etelä-Amerikkaa, Yhdysvaltoja ja Japania. Hänet kutsutaan säännöllisesti esiintymään vanhan musiikin festivaaleille mm. Bruggeen, Antwerpeniin, Utrechtiin, Maastrichtiin ja Regensburgiin.

Vuonna 2005 flaamilainen Klara-radiokanava valitsi hänet Bruggen Musica Antiqua -festivaalin ”festivaalitähdeksi”. Vuosina 2007–2009 hänen yhtyeensä olivat residenssissä Antwerpenin vanhan musiikin keskus Augustinuksessa. Hän on levyttänyt levymerkeille Passacaille, Eufoda, Accent, Opus 111, Klara ja Ramée.

Peter Van Heyghen on myös aktiivinen tutkija, kirjoittaja ja opettaja. Hän opettaa historiallisia esityskäytäntöjä Brysselin ja Haagin kuninkaallisten konservatorioiden vanhan musiikin osastoilla sekä Amsterdamin konservatoriossa. Lisäksi häntä kutsutaan usein pitämään mestarikursseja, luentoja ja työpajoja eri puolille maailmaa.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram