BRQ | Vantaa Festival

Oblica Ensemble

Kokoonpano:

Eerika Perkkiö, traverso
Roope Jokinen, barokkiviulu
Daniel Kivivuori, barokkisello ja viola da gamba
Jasper Koekoek, cembalo

Heinäkuussa 2023 perustettu Oblica Ensemble syntyi tarpeesta tutkia vanhaa musiikkia soittamalla uteliaiden muusikinopiskelijoiden kanssa. Oblican neljä jäsentä ovat traversisti Eerika Perkkiö, viulisti Roope Jokinen, sellisti-viola da gambisti Daniel Kivivuori ja cembalisti Jasper Koekoek.

Tällä hetkellä yhtye keskittyy erityisesti barokkiajan repertuaariin. Elokuussa 2024 on luvassa Culture Moves Europe -apurahalla toteutuva projektimatka Barcelonaan, missä yhtye tutkii Katalonian alueen musiikkiperintöä paikallisen sopraanon Júlia Arquillon kanssa. Barokkimusiikin lisäksi suunnitelmissa on soittaa ohjelmistoa myös renessanssin sekä klassismin aikakausilta.

Oblica Ensemblen nimi juontuu latinan kielen sanasta obliquus, joka tarkoittaa vinoa, epäsuoraa tai kaltevaa. Sellainen on myös Oblican harjoitusprosessi, joka ei ole suoraviivainen vaan kaikkien ajatuksille ja itseilmaisulle on tilaa. Yhtyeen yhteisenä pyrkimyksenä on löytää musiikista erityisesti ne asiat, jotka jäävät ensivilkaisulla huomaamatta.

Eevastiina Perkkiö
Eevastiina Perkkiö
MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
15.8.2024 21:00 Taiteiden yön kynttiläkonsertti

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT