BRQ | Vantaa Festival

Nicholas Mulroy

Liverpoolilaissyntyinen Nicholas Mulroy toimi Metropoiltan Cathedralin kuorolaulajana ennen kielitieteiden (Cambridge) ja laulun (Royal Academy of Music) opintojaan. Hän on ollut sittemmin kysytty laulaja konsertti-, resitaali- ja oopperaohjelmiston parissa Britanniassa sekä ulkomailla.

Mulroy on laulanut lukuisissa maailman merkittävimmistä konserttitaloista, kuten Sidneyn oopperatalossa, Boston Symphony Hallissa, Royal Albert Hallissa, Berliinin Philharmoniessa ja Salzburgin juhlaviikoilla.

Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä Sir John Eliot Gardinerin (English Baroque Soloists), Paul McCreeshin (Gabrieli Consort), Lars-Ulrik Mortensenin (Concerto Copenhagen), John Buttin (the Dunedin Consort), Andrzej Kosendiakin, Stephen Laytonin ja Jordi Savall’n kanssa. Mulroy on saanut tunnustusta myös projekteistaan Australian kamariorkesterin, St. Paul Chamber Orchestran, Orchestra of the Age of Enlightenmentin sekä Brysselin, Kööpenhaminan, Wroclawin, Liverpoolin, Melbournen ja Aucklandin sinfoniaorkestereiden ynnä Britten Sinfonian kanssa. Oopperalavoilla hän on esiintynyt Pariisissa (Palais Garnier, Opéra Comique), Glyndebournessa, Kööpenhaminan kuninkaallisessa teatterissa, Opéra de Lillessä sekä Toulousen Grand Capitolessa.

Mulroy on laulanut John Tavenerin Requiemin (BBC:n Walesin sinfoniaorkesteri), Piazzollan Maria de Buenos Airesin (Mr McFall’s Chamber -yhtye), Berion Sinfonian (Liverpoolin kuninkaallinen filharmoninen orkesteri), Brittenin Les Illuminationsin(Britten Sinfonia, Kiina), Haydnin Luomisen(Royal Northern Sinfonia), Brittenin Serenaden(Orquestea del Principado de Asturias) sekä Brittenin Nocturnen ja Mozartin Requiemin(Australian kamariorkesteri) lukuisten nimekkäiden yhtyeiden kanssa. Resitaalilaulajana hän on esiintynyt säännöllisesti Wigmore Hallissa laajalla repertoaarilla Prucellista molempiin Bachin passioihin, Schubertiin ja Brittenin kokonaistuotantoon. Mulroy on lisäksi esittänyt Janacekin Zápisník zmizelého-laulusarjan sekä Glyndebournen että Aurora Janacek -oopperafestivaaleilla ja Philharmonia-orkesterin kanssa Royal Festival Hallissa. Hän on antanut myös resitaaleja Sam Wanamaker Playhousessa ja esiintynyt festivaaleilla Mariborissa, Luwlow’ssa, Bathissa ja Orkneyssa. Mulroy tekee säännöllistä yhteistyötä John Reidin, Joseph Middletonin, Alisdair Hogarthin ja luutisti Elizabeth Kennyn kanssa.

Mulroy on levyttänyt laajalti keräten tunnustuksia Gramophone-palkinnoista (Messias) arvostelumenestyksiin (Matteuspassio, María de Buenos Aires). Hän on laulanut julkaisuilla muun muassa Theatre of the Ayren ja English Baroque Soloistsin kanssa. Tuleviin kohokohtiin Mulroyn uralla kuuluvat projektit St. Paul Chamber Orchestran, Bach-Akademie Stuttgartin, Gabrieli Consortin sekä Rotterdamin filharmonikkojen kanssa.

Marraskuussa 2020 hänet nimitettiin Dunedin Consortin apulaisjohtajaksi, mikä merkitsee uutta lukua hänen lähes 20 vuotta kestäneelle yhteistyölleen Dunedin Consortin kanssa.

Photo: Raphaelle Photography
Photo: Raphaelle Photography

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT