BRQ | Vantaa Festival

Marianne Beate Kielland

Mezzosopraano Marianne Beate Kielland on tunnettu vahvasta lavakarismastaan ja musiikillisesta integriteetistään. Gramophone Magazine kirjoittaa hänestä: "Tämä mezzosopraano on aivan poikkeuksellinen: vahva, jämäkkä, herkkä modulaatioissa, mielikuvituksellinen sanojen käsittelyssään, ääneltään puhdaslaatuinen, laajalla alueella ja vireessä horjumattoman tarkka."

Kielland opiskeli Norjan musiikkiakatemiassa Svein Bjørkøyn johdolla. Hän on myös opiskellut myöhemmin Oren Brownin ja Barbara Bonneyn kanssa.

Marianne Beate Kielland on yksi Euroopan johtavista konserttilaulajista, ja hän esiintyy säännöllisesti Euroopan, Japanin ja Amerikan konserttisaleissa Masaaki Suzukin, Andrew Manzen, Michel Corbozin, Leonardo Alarconin, Herbert Blomstedtin, Christopher Mouldsin, Jordi Savallin, Rinaldo Alessandrinin, Rene Jacobsin, Pablo Heras-Casadon, Han-Na Changin, Juanjo Menan ja Ottavio Dantonen johdolla.

Vuonna 2012 Kielland oli Yhdysvaltain Grammy-ehdokkaana kategoriassa "Best Vocal Classical Album" Olav Anton Thommessenin teoksesta "Veslemøy Synsk", ja tällä sekä yli 60 muulla äänitteellä ja laajalla repertuaarilla sekä esityksillään hän on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä musiikin tulkkina barokista nykyaikaan. Kielland on Oslon kamarimusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja ja osa-aikainen apulaisprofessori Norjan musiikkiakatemiassa.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
16.8.2024 18:30 Englantilaisen musiikin mestarit
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT