BRQ | Vantaa Festival

Isabella Shaw

Yhdysvaltojen Coloradosta kotoisin oleva, Suomessa asuva mezzosopraano Isabella Shaw on moniulotteinen taiteilija, jolla on laaja tausta oopperassa, varhaisessa ja kokeellisessa musiikissa sekä kirjoittamisessa. Hänen tämänhetkisen tutkimuksensa ja projektinsa keskittyvät dekolonisaatioon, mytologiaan, fyysisiin ja metafyysisiin ekosysteemeihin sekä BIPOC-säveltäjien musiikkiin. Shaw opiskeli kirjallisuutta ja kieliä Cambridgen yliopistossa ja vanhaa musiikkia Lontoossa ennen kuin suoritti maisterintutkintonsa Sibelius-Akatemian oopperaluokalla vuonna 2021.

Shaw on kokeellisen vanhan musiikin kamarimusiikkiyhtyeiden Emrys (CH/DE/FI) ja Motus Harmonicus (CZ) perustajajäsen. Vuonna 2013 hän oli Early Music American myöntämän Barbara Thornton Memorial Scholarship -stipendin saaja, ja hän opiskeli Sequentia- ja Magister Petrus -yhtyeiden jäsenten kanssa. Shaw on esiintynyt vanhan musiikin yhtyeiden kanssa Tšekissä, Espanjassa, Ranskassa ja Kanadassa. Orkestereiden kanssa hän on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla.

Vuonna 2021 Isabella Shaw oli yksi Taiteiden kesän Nuoret Taiteilijat -ohjelmaan valituista, ja hänet valittiin Corneille-barokkilaulukilpailuun (Opera Normandy, 2021) sekä Sibelius-laulukilpailun semifinaaleihin (2020). Laulamisen lisäksi Shaw soittaa keskiaikaista harppua ja on runoilija (Wilderness, 2020, Songs of Remembrance, 2016) sekä fiktion kirjoittaja (Weyrwood, 2018). Vuonna 2011 hänelle myönnettiin Benjamin Zephaniah Prize for Poetry -palkinto (Cambridge, UK).

Hänen aikaisempia oopperaroolejaan ovat muun muassa Bradamante (Händel), Sesto (Mozart) ja Lucretia (Britten) (SibA Ooppera) sekä Caredo/Nymfa (Ensemble Damian). Viimeaikaisiin esiintymisiin lukeutuvat Merlin Festival Les Marteaux de Gellone -festivaalilla, sooloresitaali Talven nuoret taiteilijat -sarjassa, Olena / Kettu teoksessa Kaikki ne totuudet, joita emme näe, Deep Waters UrbanApa x Ateneumissa ja Schubertin lauluja Sonic Blossomissa. Tulevia esiintymisiä ovat muun muassa One Drop (S. Lindfors), La liberazione di Ruggiero (F. Caccini) ja La Doriclea (G. Cavalli).

Shaw'n taiteellista työtä on tukeneet anteliaasti Héléne ja Walter Grönqvistin säätiö, Taike ja Pro Musica -säätiö.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
13.8.2024 20:00 The Kindly Ones

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT