BRQ | Vantaa Festival

I Fortunati

Kokoonpano:

Maikki Säikkä, sopraano
Anneliina Rif, sopraano
Tuomas Kourula, teorbi 
Topias Tiheäsalo, barokkikitara

MAIKKI SÄIKKÄ, turkulainen sopraano ja laulupedagogi, on valmistunut musiikin maisteriksi Bratislavassa, ja lisäksi hän on työskennellyt ja opiskellut mm. Italiassa. Tällä hetkellä hän työskentelee Turun seudulla. Säikkä on laulanut mm. useita oopperarooleja sekä esiintynyt lukuisin erilaisin kokoonpanoin Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän vaikuttaa useissa ensembleissä, ja yhteismusisointi onkin sydäntä lähellä. Kaikessa, etenkin vanhassa musiikissa häntä kiehtoo erityisesti ilmaisukeinojen vapaus ja värikäs kirjo.


ANNELIINA RIF aloitti musiikkiopintonsa viululla, mutta siirtyi pian soittamaan myös nokkahuilua, jonka ääni kiehtoi puhtaudellaan ja herkkyydellään. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli solistisen laulun osastolla, kehittäen samalla vanhan musiikin osaamistaan mestarikursseilla. Anneliina Rif on esiintynyt yhtyeissä ja solistina Suomessa ja ulkomailla ja musisoi usealla levyjulkaisulla.

“Aika on olemassa tällaisena kuin me sen ymmärrämme vain meille tähän aikaan väliaikaisesti sidotuille. Jossain muualla se, minkä luulemme soineen tuhat vuotta sitten, tapahtuukin juuri nyt.”


Lapsesta lähtien on näppäiltyjen kielten värähtely johdatellut TUOMAS KOURULAN tietä musiikissa. Soittimina hänellä on nykyään useimmiten erilaisia luuttuja, historiallisia näppäilysoittimia vuosisatojen takaa. Vanha musiikki ja sen soittimet vievät soinnillaan Kourulan arkielämältä salattuun olotilaan, jossa lainalaisuudet ovat toiset kuin modernissa olemassaolossamme: lähemmäs kokemuksellisuuden todellista ydintä - pysähtymään, hengittämään ja taas liikkumaan osana ikiaikaista ja mystistä ihmiskunnan yhteistä alitajuntaa. Renessanssin ja barokin ajan taide, sen kulttuuritausta ja maailmankatsomus ovat hänelle kuin paluu unohtuneeseen, mutta tuttuun kotimaahan.


TOPIAS TIHEÄSALO on improvisoituun ja kokeelliseen musiikkiin erikoistunut kitaristi. Hän on säveltänyt elokuvamusiikkia, järjestänyt kokeellisen musiikin festivaaleja ja tapahtumia sekä esiintynyt improvisoivana muusikkona ympäri Eurooppaa. Tiheäsalo on lisäksi tehnyt lukuisia musiikin erikoisohjelmia ja -sarjoja Yle Radio 1:lle. Vanhaa musiikkia hän lähestyy sekä sävellyksen että improvisaation näkökulmista - kuin kolikon erilaisina, toisiaan täydentävinä puoliskoina. Tiheäsalo tykkää puuhata kaikenlaisten kitarankaltaisten soittimien parissa, olivat ne sitten sähköisiä tai akustisia, uusia tai vanhoja. Muina hetkinä hän pelaa jalkapalloa, viettää aikaa lastensa kanssa, pyöräilee ja katsoo runsaasti elokuvia.

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT