BRQ | Vantaa Festival

Eamonn Dougan

Eamonn Dougan tunnetaan inspiroivana kapellimestarina ja laulajana. Hän on The Sixteen -yhtyeen vieraileva kapellimestari ja Britten Sinfonia Voicesin perustaja. Laulajantaustansa vuoksi hänellä on erityinen suhde Bachiin, ranskalaiseen barokkiin sekä sekä 1500- ja 1900-luvun englantilaiseen ohjelmistoon.

Hän on johtanut useita kuoroja ja orkestereita: Orchestra of the Age of Enlightenment, Irish Baroque Orchestra, Corinthian Chamber Orchestra, Royal Northern Sinfonia, Trondheim Barokk, Opera Rara, BBC Singers, Accentus (Pariisi), Wroclaw Philharmonic Choir (Puola), ja Coro de la Comunidad, Madrid (ORCAM).

Britten Sinfonia Voices -kuoro on kantaesittänyt ja levyttänyt Eamonnin johdolla useita teoksia. Hänen levytyksiinsä kuuluu englantilaisen kuoromusiikin lisäksi myös puolalaisen barokkimusiikin kokoelmalevytys sekä uuden orkesterimusiikin levytyksiä. Eamonn on myös toiminut yhteistyössä ja assistenttina monien maineikkaiden kapellimestareiden kanssa, mm. Sir James MacMillan, Martyn Brabbins, Andreas Delfs, Adam Fischer ja Sir Mark Elder. Hän toimii Thomas Tallis Societyn taiteellisena johtajana.

Vuonna 2008 Eamonn nimitettiin oman entisen opinahjonsa Guildhall School of Music and Drama:n vierailijaprofessoriksi. Hän opettaa ensemblelaulua ja johtaa Guildhall Consort -lauluyhtyettä.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram