BRQ | Vantaa Festival

Nahoko Kinoshita

Nahoko Kinoshita aloitti oboen soittamisen 15-vuotiaana. Hän on opiskellut pianonsoittoa, viulunsoittoa, klarinettia, lyömäsoittimia, laulua ja sävellystä 3-vuotiaasta lähtien. Oboen ääni viehätti Kinoshitaa, ja hän rakastui tähän haastavaan soittimeen. 18-vuotiaana hän voitti toisen palkinnon sekä yleisön valitseman parhaan esityksen palkinnon kahdessa soolokilpailussa Osakassa. Vuonna 2005 hän voitti ensimmäisen palkinnon kamarimusiikin Tchokohai-kamarimusiikkikilpailussa Japanissa. Vuotta myöhemmin hän lähti Pariisiin jatkamaan oboen opintojaan Conservatoire National de Regional de Parisissa Jean Louis Capezzalin johdolla.

Vuonna 2008 hän muutti Lausanneen Sveitsiin ja aloitti ammattimaisen orkesterisoittajauransa mm. Bernin, Biel-Bienne Sinfonietta ja Lausanne Sinfonietta -orkestereissa.

Hän toimi aktiivisesti myös nykymusiikin parissa ja osallistui Geneven kansainväliselle nykymusiikkifestivaalille (Festival Archipel) opiskeluaikanaan Haute Ecole de Musique de Lausannessa.

Vuonna 2012 hän sai Jyväskylä Sinfonian oboesolistin paikan. Siitä lähtien Nahoko on soittanut orkestereissa ja kamarimusiikkiyhtyeissä ympäri Suomea. Tämän lisäksi hän jatkaa esiintymisiä ympäri Eurooppaa ja Japania. Hän pitää mielellään mestarikursseja, luentoja ja valmentaa kamarimusiikkia. Hän toimii myös paikallisten nuorten koululaisten puhallinorkesterivalmentajana joka kesä Japanissa.

Nahoko aloitti vuonna 2019 myös vanhan musiikin instrumenttien soittamisen. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa barokkioboeta, klassista oboeta Christopher Palametan johdolla ja barokkinokkahuilua Jari Puhakan johdolla. Nahoko kehittää uraansa barokkioboistina – hiljattain hän esitti Bachin kantaatteja Gabrieli Consortin kanssa Lontoossa ja Espanjassa. Harrastuksena hän soittaa mielellään keskiaikaisia soittimia, kuten rakkipillejä ja shawmeja.

Photo: Jonte Knif
Photo: Jonte Knif
MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT