BRQ | Vantaa Festival

Marten Root

Hollantilainen Marten Root on yksi johtavista huilunsoittajista ja tutkijoista, kun on kyse historiallisista huiluista ja 1700- ja 1800-luvun musiikin esityskäytännöistä. Hän perusti sekä Biedermeier Wind Quintetin että Ensemble Schönbrunnin.

Edellä mainittujen yhtyeiden kanssa hän kiertää maailmaa, ja hänen Globe-levytyksensä sisältävät Bachin, Kuhlaun ja Mozartin huilukonserttojen lisäksi pitkän luettelon kamarimusiikkiteoksia. Root on levyttänyt Bachin viidennen Brandenburgin konserton ja Divertimenti for the King of Napoli -teoksen Anner Bijlsman Ensemble Archibudellin kanssa SONYlle.

Root on toiminut ensimmäisenä huiluna Barokorkest van de Nederlandse Bachverenigingissä yli 30 vuotta. Vuodesta 1992 lähtien hän on toiminut samassa tehtävässä Sir John Eliot Gardinerin Orchestre Révolutionnaire et Romantique -orkesterissa ja Englannin barokkisolisteissa. Näiden orkestereiden kanssa tehdyillä lukuisilla levytyksillä Marten Root esiintyy ohjelmistossa Bachista (www.allofbach.com) Berlioziin, Schumanniin, Brahmsiin, Verdiin ja Debussyyn.

Root opettaa historiallista huilunsoittoa Amsterdamin konservatoriossa ja toimii historiallisen huilunsoiton professorina Bremenin korkeakoulussa (Hochschule für Künste) Saksassa. Hän on pitänyt mestarikursseja Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa, Israelissa ja useissa Kaukoidän maissa.

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT