BRQ | Vantaa Festival

Marianna Henriksson

Cembalisti Marianna Henriksson opiskeli Sibelius-Akatemiassa (MuM 2010) ja Berliinin Universität der Künstessä (Konzertexamen 2012). Hän esiintyy useiden yhtyeiden jäsenenä ja solistina sekä Suomessa että ulkomailla. Debyyttisoololevy Frammenti del discorso amoroso ilmestyi vuonna 2018 ja valittiin Ylen Vuoden levy -ehdokkaaksi 2018.

Henriksson työskentelee erityisen mielellään useiden musiikinlajien ja taiteidenvälisyyden parissa. Koreografi Anna Mustosen kanssa hän on toteuttanut varhaisbarokin musiikkia ja uutta tanssia yhteen tuovia esityksiä, kuten Monteverdin Maria-vesperin (2018) ja Barbara Strozzin musiikin ympärille kietoutuneen Eros -näyttämöteoksen (2022). Henrikssonin yhteistyö koreografi Anna Mustosen kanssa palkittiin esittävän taiteen valtionpalkinnolla 2018. Henrikssonin monipuoliseen muusikon työhön ovat tähän mennessä kuuluneet myös esimerkiksi uuden cembalomusiikin kantaesitykset ja -levytykset, kansanmusiikkisovitukset, breakdance-shown maailmankiertueelle osallistuminen sekä soittaminen oopperaproduktioissa Monteverdistä Mozartin ja Stravinskyn kautta Saariahoon.

Helmikuussa 2024 hän johti soittimen äärestä Francesca Caccinin Alcinan saari -oopperan Kansallisoopperan Alminsalissa. Hänen musiikin tohtorin tutkintoon tähtäävät opintonsa Sibelius-Akatemian Docmus-yksikössä ovat loppusuoralla. Vuoden 2023 alusta hän toimii Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena suunnittelijana.

Henni Hyvärinen
Henni Hyvärinen
MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
11.8.2024 20:00 Harmony of the Angels
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT