BRQ | Vantaa Festival

Ilkka Eronen

Ilkka Eronen on lieksalaislähtöinen, nykyään Helsingissä asustava traversisti ja huilisti. Hän aloitti huilunsoiton 10-vuotiaana Pielisen Karjalan musiikkiopistossa Satu Huukin johdolla. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolta vuonna 2023. Sen lisäksi hän on opiskellut traversoa Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa sekä huilua Tampereen konservatoriossa. Traverso-opettajinaan hänellä ovat opintojen aikana olleet Jari S. Puhakka, Kate Clark ja Wilbert Hazelzet. Sen lisäksi hän on osallistunut muun muassa Rachel Brownin, Anna Bessonin, Marten Rootin, Johanna Bartzin ja Dorothee Oberlingerin mestarikursseille.

Ilkka Eronen esiintyy säännöllisesti eri vanhan musiikin yhtyeiden kanssa, kuten Suomalainen barokkiorkesteri, Helsingin barokkiorkesteri, Ensemble Nylandia ja Pirkanmaan Barokki, soittaen historiallisia huiluja renessanssista varhaisromantiikan aikaan. Sen lisäksi hän on työskennellyt huilistina ja pikkolistina Kaartin soittokunnassa ja Helsingin kaupunginteatterissa. Keväällä 2024 Eronen työskenteli Joensuun kaupunginorkesterissa huilun varaäänenjohtajana.

Ilkka Eronen on myös nelihenkisen Æstus-yhtyeen jäsen. Kesäkuussa 2023 Æstus voitti Nordemin (Nordic Early Music) järjestämän vanhan musiikin kilpailun Tukholmassa. Yhtyeen ohjelmisto keskittyy tällä hetkellä 1700-luvun musiikkiin, mutta sen lisäksi yhtye esittää uutta aikamme musiikkia. Æstus on kantaesittänytkin kaksi uutta teosta säveltäjiltä Lucy Callen ja Tytti Arola. Sen lisäksi Eronen soittaa Intra vires -renessanssiyhtyeessä.

Kuva: Brice Cocset
Kuva: Brice Cocset
MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT