BRQ | Vantaa Festival

Hanna Pakkala

Alttoviulisti Hanna Pakkala (s. 1985) on yksi sukupolvensa kansainvälisesti aktiivisimmista alttoviulutaiteilijoista. Hän työskentelee freelance-kamarimuusikkona, Helsingin Barokkiorkesterin alttoviulun äänenjohtajana sekä vierailevana muusikkona koti- ja ulkomaisissa yhtyeissä. Lisäksi hän opettaa alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Vuodet 2016–2022 hän toimi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sooloalttoviulistina sekä Kokkola-kvartetin alttoviulistina.

Pakkalan ensimmäinen solistinen äänite Hans Gál: Music for Viola Volume 1 (Toccata Classics), ilmestyi vuonna 2019 loistavin arvosteluin (mm. Gramophone). Vuoden 2024 lopulla odotetaan ilmestyviksi sekä Gál-sarjan Volume 2, että J.S. Bachin soolosellosarjojen barokkialttoviululevytys, jonka parissa Pakkala on työskennellyt Wihurin rahaston sekä Keski-Pohjanmaan maakuntarahaston taiteilija-apurahojen turvin.

Hanna Pakkalan soitossa korostuu tyylitietoisuus, elävä dynaamisuus ja ilmaisuvoimainen sointi. Hän pitää sekä muusikkona toimiessaan että opetustyössään tärkeänä musiikin merkitysten syvällistä kokemista sekä virtaavaa vuorovaikutusta soittajan, säveltäjän ja kuulijan välillä.

https://m.youtube.com/@HannaPakkala

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
14.8.2024 18:30 Solistien ilta
16.8.2024 18:30 Englantilaisen musiikin mestarit
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT