BRQ | Vantaa Festival

Emmanuel Laporte

Emmanuel Laporte on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista ja kysytyimmistä barokkioboen soittajista. Hänen repertuaarinsa periodisoittimilla ulottuu Lullysta Mahleriin ja Stravinskiin.

Vuonna 2023 Laporte levytti Mozartin oboekonserton Gli Angeli Genèven kanssa. Hän osallistui myös ensimmäisenä oboistina saman kokoonpanon kanssa Bachin kantaattien kokonaislevytykseen.

Hän on esiintynyt solistina muun muassa Berliinin filharmoniassa, Salzburgin Mozarteumissa, Lontoon Wigmore Hallissa, Barcelonan Palau de la Música Catalanassa, Brysselin Bozarissa, Tokion Opera City Hallissa, Bostonin Jordan Hallissa ja Montrealin Bourgie Hallissa.

Emmanuel Laporten kamarimusiikkipartnereihin lukeutuvat mm. Kristian Bezuidenhout, Maude Gratton, Pierre ja Marc Hantaï, Laurence Cummings, Ageet Zweistra, Christophe Coin, Alexis Kossenko, Nicola Boud, Peter Whelan, Amandine Beyer, Manfredo Kraemer, Pablo Valetti, Sophie Gent, Michael Form ja monet muut.

Lehdistössä hänen sävyään on kuvailtu "hienovaraiseksi ja lempeäksi", "pehmeäksi ja hiotuksi" sekä "hedelmäiseksi, herkäksi ja lämpimäksi".

Vuodesta 2006 lähtien hänet on kutsuttu soittamaan ja levyttämään ensimmäisenä oboistina tunnetuimmissa periodisoittimia käyttävissä yhtyeissä, kuten L’Orchestre des Champs Elysées ja La Chapelle royale (P. Herreweghe), Gli Angeli Genève (S. MacLeod), Gli Incogniti (A. Beyer), Café Zimmermann (P. Valetti ja C.Frisch), Ricercar Consort (P. Pierlot) Il Convito (M.Gratton) Les Musiciens du Louvre (M. Minkowski), The English Concert (H. Bicket), Arcangelo (J. Cohen), B'rock, Gaechinger Cantorey (H.S. Rademann), Concerto Copenhagen (L.U. Mortensen), Drottningholmin teatteriorkesteri, Les Nouveaux Caractères (S. d’Hérin), Harmonie Universelle (F. Deuter ja M. Waisman), Les Ambassadeurs (A. Kossenko), Le Caravansérail (B. Cuiller), Il Pomo d’Oro (M. Emelyanychev), Le Banquet Céleste (D. Guillon), Pulcinella (O.Gaillard), Les Talens Lyriques (C.Rousset) sekä L’ Ensemble Pygmalion (R. Pichon).

Laporte on opettanut arvostetussa International Händel Academyssa Karlsruhessa, pitänyt mestarikursseja Argentiinassa ja Kolumbiassa ja häntä pyydetään säännöllisesti opettamaan Saintesissa.

Emmanuel Laporte on kotoisin Nantesista, jossa hän aloitti oboensoiton kymmenenvuotiaana ja opiskeli Boulogne-Billancourtissa ennen kuin siirtyi Pariisin Conservatoire national supérieur de musique -konservatorioon, josta hän valmistui korkein arvosanoin modernissa oboessa ja barokkioboessa, kamarimusiikissa, harmoniassa sekä kontrapunktissa.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
14.8.2024 18:30 Solistien ilta
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT