BRQ | Vantaa Festival

Eero Saunamäki

Eero Saunamäki on Suomen tunnetuin nokkahuilisti. Hänen innovatiiviset soolokonserttinsa, kansainvälisesti tunnustettu albuminsa BIS-levymerkillä, esiintymisensä lukuisten sinfoniaorkestereiden solistina sekä tv-ohjelmissa, radiossa ja YouTubessa tekevät hänestä yhden sukupolvensa kiireisimmistä musiikin ammattilaisista.

Saunamäen musiikillinen tausta on poikkeuksellisen monipuolinen: nokkahuilun lisäksi Saunamäki soittaa saksofonia, laulaa popmusiikkia ja toimii yhtyeenjohtajana. Muusikon työn lisäksi hän työskentelee vanhaan musiikkiin keskittyvän BRQ Vantaa -festivaalin päätuottajana sekä opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Tasavallan Presidentin edustusorkesterissa Kaartin soittokunnassa Saunamäki on työskennellyt lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

Saunamäki pyrkii löytämään uutta musiikkia ja yleisöä rakastamalleen nokkahuilulle ja hän onkin kantaesittänyt soittimelle yli 40 teosta, mukaan lukien neljä konserttoa. Hän soittaa myös vanhaa musiikkia mm. cembalistin ja luutistin kanssa ja sovittaa kaikenlaista musiikkia nokkahuilulle, joskus myös elektroniikan tai looppereiden avulla. Baritonisaksofonin soittamisesta Saunamäki nauttii klassisessa Aava-saksofonikvartetissa sekä rouheassa Tusan Brass -katubändissä. Kevyttä musiikkia Saunamäki laulaa monissa yhtyeissä. Vuorovaikutus yleisön kanssa on energiselle Saunamäelle luontaista ja hän haluaa tuoda uusia tuulia vanhoihin konserttiperinteisiin.

Eero Saunamäki on tehnyt laajaa yhteistyötä erilaisten kulttuurialan toimijoiden, kuten tanssijoiden, näyttelijöiden ja äänitaiteilijoiden kanssa. Hän on Suomen nokkahuiluseuran perustajajäsen ja toimi seuran puheenjohtajana 15 vuoden ajan. Saunamäki on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Helsingin yliopistossa ja Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa sekä osallistunut monille mestarikursseille. Hänen muusikon uraansa ovat tukeneet lukuisat säätiöt ja rahastot, ja vuosina 2024-2026 Saunamäki tekee taiteellista työtä Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen Kulttuurirahaston myöntämien taiteilija-apurahojen turvin.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
10.8.2024 12:00 Helsingan keskiaikapäivä
14.8.2024 18:30 Solistien ilta
16.8.2024 18:30 Englantilaisen musiikin mestarit

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT