BRQ | Vantaa Festival

Cecilia Bernardini

Cecilia Bernardini kasvoi barokkimuusikkoperheessä. Hän opiskeli sekä modernia että barokkiviulua Amsterdamissa ja Lontoossa ja valmistui kunniamaininnoin. Tällä hetkellä hän tekee kukoistavaa uraa periodi-instrumenttien parissa soittaen ohjelmistoa varhaisbarokista romantiikan ajan musiikkiin.

Cecilia esiintyy paitsi solistina myös aktiivisena kamarimuusikkona yhdessä fortepianisti Keiko Shichijon ja sellisti Marcus van den Munkhofin kanssa sekä The Quartetto Bernardinin jäsenenä isänsä oboisti Alfredo Bernardinin, alttoviulisti Simone Jandlin ja sellisti Marcus van den Munckhofin kanssa.

Viime päiviin asti Cecilia toimi sekä Dunedin Consortin että Ensemble Pygmalionin konserttimestarina. Kummankin kokoonpanon kanssa hän on tehnyt monia palkittuja äänitteitä. Cecilia vierailee säännöllisesti liidaamassa Ensemble Zefiroa, Arcangeloa, The Netherlands Bachvereniging -orkesteria, Orquesta Barroca de Sevillaa, Helsingin Barokkiorkesteria sekä Freiburger Barockorchesteria.

Cecilia soittaa vuonna 1643 rakennettua Nicolò Amati -viulua, jonka omistaa the Netherlands Music Instrument Foundation.

Photo: Foppe Schut
Photo: Foppe Schut

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT