BRQ | Vantaa Festival

Bojan Čičić

Kroatialainen viulisti Bojan Čičić on vakiinnuttanut asemansa vanhan musiikin kentän johtavana nimenä sekä solistina että musiikinjohtajana.

Hän toimii Academy of Ancient Music -yhtyeen johtajana ja johtaa monia kokoonpanoja, kuten De Nederlandse Bachvereniging, Dunedin Consort, Slovenian filharmoninen orkesteri ja Phion Orkest van Gelderland & Overijssel.

Solistina hän on esiintynyt Academy of Ancient Musicin, 18th Century Orchestran, Kioi Hall Chamber Orchestra Tokyon ja Orquesta Barocca de Sevillan kanssa.

Bojan on perustanut Illyria Consortin, joka tutkii ja erikoistuu 1600- ja 1700-lukujen vähemmän tunnettuun ohjelmistoon. Heidän debyyttialbuminsa Delphian Recordsilta, Giovanni Stefano Carbonelli: Sonate da camera, sai osakseen suuren kriittisen suosion ja voitti “Presto Recordings of the Year Award” -palkinnon vuonna 2017.

Illyria Consortin yhteistyö Marian Consortin nimellä Adriatic Voyage voitti saman palkinnon vuonna 2021. Samana vuonna julkaistiin Pyrotechnia, joka sisältää italialaisia virtuoosiviulukonserttoja Vivaldilta, Tartiniilta ja Locatellilta (“a thrilling musical discovery”- Classical Music Daily).

Vuonna 2022 Illyria Consort julkaisi ensimmäisen kokonaislevytyksen Johann Jacob Walther: Scherzi da violino sololle (“kateutta herättävän spontaani ja huoletonta” - Gramophone), sekä jouluisen instrumentaalimusiikin albumin nimeltä La Notte (“One for every December!”- BBC Music Magazine).

Hänen tuore levytyksensä J.S. Bach: Sonatas and Partitas oli ehdolla Critic’s Choice 2023 -palkintoon Gramophone Magazinessa ja Editor’s Choice -palkintoon BBC Music Magazinessa.

Vuonna 2016 Bojan Čičić nimettiin barokkiviulun professoriksi Royal College of Musiciin, ja hän on intohimoinen kouluttamaan seuraavan sukupolven instrumentalisteja historiallisesti valistuneissa esitystyyleissä.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
11.8.2024 18:30 Corellin kosketus
14.8.2024 18:30 Solistien ilta
16.8.2024 18:30 Englantilaisen musiikin mestarit
16.8.2024 20:00 Johann Sebastian Bachin kantaatteja

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT