BRQ | Vantaa Festival

Sue-Ying Koang

Photo: Elena Budnikova
Photo: Elena Budnikova

Sue-Ying Koang on valmistunut Lyonin, Berliinin ja Bostonin konservatorioista sekä Geneven musiikkikorkeakoulusta viulunsoiton, barokkiviulun ja pedagogiikan alalta. Hän oli Liègen filharmonisen orkesterin ensimmäinen solistinjohtaja vuosina 2004-2011, minkä jälkeen hän erikoistui historialliseen harjoitteluun ja keskittyy pääasiassa barokin ja klassisen musiikin ohjelmistoon.

Musiikin tulkitsijana hän on esiintynyt suurilla kansainvälisillä näyttämöillä (Opéra Bastille, Pariisin filharmoninen, Wienin valtionooppera, Lincoln Center New York, Grand Théâtre de Genève jne.) sellaisten erikoistuneiden kokoonpanojen kuten La Fenice (Jean Tubéry), Cappella Mediterranea (Leonardo García Alarcón), Les Arts Florissants (William Christie) ja Pygmalion (Raphaël Pichon) kanssa.

Koangin kiinnostus kamarimusiikkiin on tarjonnut hänelle mahdollisuuden tehdä yhteistyötä mm. Terpsycordes-kvartetin, Archi Luminosin, l'Armée des Romantiquesin sekä pianisti Michel Kienerin ja sellisti Mathieu Rouquién kanssa.

Innokkaana opettajana hän opetti Liègen kuninkaallisessa konservatoriossa vuosina 2005-2011 ja luennoi Lausannen ja Sveitsin Sionin musiikkikorkeakouluissa historiallisista käytännöistä. Hän opettaa parhaillaan Lausannen kansanyliopistossa ja myös yksityisesti.

Koang on utelias muista musiikkiperinteistä ja on esimerikiksi yhdistänyt voimansa Salvatore Meccion (laulu, kitara, chitarra battente, lyömäsoittimet) kanssa Etelä-Italian perinteen innoittamassa ohjelmistossa.

Marraskuussa 2021 Koang julkaisi yhteistyössä cembalisti Vincent Bernhardtin kanssa Calliope-levymerkillä nimettömille 1700-luvun sonaateille omistetun levyn Dalla biblioteca di Vivaldi? viululle ja basso continuolle.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT