BRQ | Vantaa Festival

Max Nyman

Photo: Heikki Tuuli
Photo: Heikki Tuuli

Alttoviulisti Max Nyman valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2020. Tärkeitä opettajia hänelle ovat olleet mm. alttoviulistit Atte Kilpeläinen, William Coleman ja Steven Dann sekä viulisti Jari Valo ja kamaripianisti Timo Koskinen.

Maxilla on ollut ilo soittaa Suomen merkittävimpien orkestereiden alttosektioissa, mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa ja Kamariorkesteri Avanti!:ssa. Kaudella 2021-2022 hän toimi sijaisena Helsingin kaupunginorkesterissa sekä vieraili Lapin kamariorkesterin sooloaltistina.

Maxin sydän sykkii vanhalle musiikille, ja sen esittämiskäytäntöjä hänelle ovat opettaneet mm. Minna Kangas ja Kreeta-Maria Kentala sekä Reinhard Goebel ja Peter Langgartner Salzburgin Mozarteumissa. Max esiintyy periodisoittimilla mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa FiBO:ssa sekä Ensemble Nylandiassa.

Max on perustajajäsen kansainvälisessä Versoi Ensemblessä, joka tuo yhteen Sibelius-Akatemiasta ja New Yorkin Juilliard Schoolista valmistuneita nuoria muusikoita. Yhtyeen kanssa hän on esiintynyt mm. Broadwaylla, Dakota Buildingissa, YK:n päämajassa, Helsingin Musiikkitalossa ja Kyrö Distilleryssä, sekä musisoinut mm. Osmo Vänskän ja Anssi Karttusen kanssa.

Upouuden musiikin maailmaan Max pääsi syventymään Karttusen ja Magnus Lindbergin Creative Dialogue -workshopissa Ranskassa syksyllä 2021. Kesällä 2022 Max esiintyy Music By The Sea -festivaaleilla Kanadan Vancouver Islandilla.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram