BRQ | Vantaa Festival

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson on kansainvälisesti ja kotimaassa konsertoiva cembalisti. Hän valmistui Sibelius-Akatemialta (Musiikin maisteri 2010) sekä Berliinin Universität der Künstestä (Konzertexamen 2012), ja on sen jälkeen esiintynyt monipuolisesti orkesterien jäsenenä (mm. Euroopan Unionin barokkiorkesteri, Suomalainen barokkiorkesteri, Helsingin barokkiorkesteri, Les Ambassadeurs, Il Pomo d’ oro, Il suonar parlante, KORE), eurooppalaisten ja kotimaisten kamarimusiikkikumppanien (mm. Alexis Kossenko, Zefira Valova, Vittorio Ghielmi) kanssa sekä solistina (sooloresitaalit, konsertot eri orkesterien solistina). Henrikssonin esiintymiset ovat vieneet häntä kaikkialle Eurooppaan, Venäjälle, Japaniin ja Chileen.

Henriksson työskentelee mielellään useiden musiikinlajien ja taiteidenvälisyyden parissa. Viimeisin suuri produktio oli Henrikssonin johtama, koreografi Anna Mustosen koreografioima Monteverdin Maria-vesper Helsingin barokkiorkesterin ja Uuden tanssin keskus Zodiakin yhteistuotantona. Mustosen ja Henrikssonin yhteistyö palkittiin esittävän taiteen valtionpalkinnolla 2018. Henrikssonin monipuoliseen muusikon työhön ovat tähän mennessä kuuluneet myös esimerkiksi uuden cembalomusiikin kantaesitykset ja -levytykset, kansanmusiikkisovitukset, breakdance-shown maailmankiertueella soittaminen sekä soittaminen oopperaproduktioissa Monteverdistä Stravinskyn kautta Saariahoon.

Henriksson tekee taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian Docmus-yksikössä aiheenaan 1600-luvun alkupuolen italialaisen musiikin affektit monitaiteisessa valossa. Henrikssonin debyyttisoololevy Frammenti del discorso amoroso ilmestyi vuonna 2018 ja valittiin Ylen Vuoden levy -ehdokkaaksi 2018.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
8.8.2022 20:30 8.8. Konserttojen ilta

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram