BRQ | Vantaa Festival

Anneliina Rif

Suomen Solistiyhdistyksen jäsen, sopraano Anneliina Rif (Rif Tokazier) aloitti musiikkiopintonsa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa aluksi viulun- ja nokkahuilunsoiton tunneilla. Lukioaikana hän valitsi pääaineeksi laulun, jonka opiskelua hän jatkoi Sibelius-Akatemiassa vuoteen 1993, jolloin suoritti musiikin maisterin tutkinnon sekä lauludiplomin Marja Holopaisen johdolla erinomaisin arvosanoin.

Vanhan musiikin laulajana parhaiten tunnettu Anneliina Rif on esiintynyt paitsi eri yhtyeiden ja orkestereiden solistina myös mm. kansainvälisen renessanssimusiikin yhtye Retroverin, turkulais-helsinkiläisen vokaaliensemble Giardino Novon ja turkulaisen Camerata Aboensiksen jäsenenä Suomessa ja ulkomailla. Hän on levyttänyt suomalaiselle ALBA- ja ranskalaiselle OPUS 111– levymerkille sekä nauhoittanut keskiaikaista soolomateriaalia ja varhaisbarokin musiikkia Elina Mustosen ja Veli-Markus Tapion kanssa myös YLE 1:lle. 2009 ALBA Records julkaisi soololevyn De Angelis, joka koostuu hyvin varhaisesta keskiaikaisesta musiikista, Hildegard Bingeniläisen lauluista sekä suomalaisista kansansävelmistä.

Vuosina 2015 ja 2017 Anneliina työskenteli Suomen Kulttuurirahaston apurahataiteilijana Suomen keskiaikaisissa linnoissa, Turussa, Ahvenanmaalla, Savonlinnassa sekä Hämeenlinnassa. Linnamuusikon tehtävään kuuluu niin musisointi kuin soitinesittelyt ja luennointi. Yksittäisiä linnamuusikon vierailuja hän tekee tarvittaessa myös tilauksesta muuallekin, kuin linnoihin.

2019 Duo Medieval (Uli Kontu-Korhonen ja Anneliina Rif) suuntaa laajalle konsertti- ja luentokiertueelle kotimaan lisäksi Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Anneliina Rifin musiikillinen kiinnostus kattaa viimeiset 2000 vuotta musiikin historiaa ja hän esiintyy aktiivisesti myös teatterissa sekä sähköisen musiikin saralla. Turun Kaupunginteatterissa hän on toiminut vuosina 2002-2013 sekä näyttelijä-muusikkona että äänenhuollon opettajana.

Laulun, nokkahuilun ja kamarimusiikin opettajana hän on työskennellyt myös Pohjois-Kymen musiikkiopistossa Kouvolassa, Perheniemen opistossa Iitissä, Turussa sekä eri puolilla Suomea yksityisenä kouluttajana.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
18.11.2020 10:00 Nurmilinnun uni

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram