BRQ | Vantaa Festival

Korneel Bernolet

Kapellimestari ja cembalisti Korneel Bernolet (s. 1989) on yksi monipuolisimmista lahjakkuuksista tämänhetkisellä kansainvälisellä vanhan musiikin kentällä.

Hän debytoi kapellimestarina 13-vuotiaana johtaen omien sävellystensä esityksiä. Nykyisin hänen johtamisrepertoaariinsa kuuluu musiikkia Monteverdistä Gershwiniin, painottuen oopperaan ja oratorioon.
Oman periodiorkesterinsa Apotheosis Orchestran kanssa hän soittaa ja johtaa ohjelmistoa barokin ajalta romantiikkaan. Orkesterinsa kanssa hän on tehnyt useita kamarimusiikkilevytyksiä vuodesta 2011 alkaen ja heidän uusin levynsä (Rameaunja Bendan Pygmalion, Ramée 2019) sai kriitikot ympäri maailman ihastuksesta sekaisin. Korneel Bernolet on myös kysytty solisti ja hän onkin esiintynyt orkesterien kanssa ja sooloresitaalein ympäri maailmaa.

Hän opiskeli cembalonsoittoa ja orkesterinjohtoa Antwerpenin konservatoriossa, jossa hän aloitti cembalonsoiton opettajana jo viimeisenä opiskeluvuotenaan. Hän opettaa ja johtaa myös kansainvälisessä Gentin ooppera-akatemiassa ja tekee tohtorintutkintoa Antwerpenin yliopistossa. Viime vuosina hän on reissannut ympäri maailmaa paitsi konsertoimassa myös opettamassa mestarikursseilla. Muusikon uransa ohella hän on intohimoinen ja kysytty äänitysteknikko ja -tuottaja.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
12.8.2021 19:00 Il Gardellino Venetsiassa ja Leipzigissa

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT