BRQ | Vantaa Festival

Johanna Isokoski

Sopraano Johanna Isokoski on saanut kiitosta helmeilevän kirkkaasta äänenväristään ja säteilevästä lavaolemuksestaan. Hän on valmistunut laulumusiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja on viimeistelemässä laulutaiteen maisteriopintojaan opettajanaan Sirkka Parviainen. Festivaalilla esitettävä konsertti on osa BRQ Vantaan ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kesäakatemian yhteistyötä, jonka avulla festivaali tukee nuoria suomalaisia taiteilijoita. Johanna Isokosken maisterikonsertissa esiintyy hänen ohellaan joukko muita kesäakatemian kasvatteja.

Isokoski on laulanut vierailevana solistina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Åbo Svenska Teaterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä useissa Aleksanterin teatterissa esitetyissä produktioissa. Lisäksi hän on vieraillut esimerkiksi Neue Philharmonie Westfalenin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina. Konserttivierailuja hänellä on Turun musiikkijuhlille, Heinäveden musiikkipäiville ja BarokkiKuopioon.

Kilpailumenestystä Isokoskella on Kangasniemen laulukilpailuista toinen palkinto (2017) sekä Lappeenrannan valtakunnallisista laulukilpailuista erikoispalkinto (2016). Hänet on nimetty Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solistiksi vuonna 2017 sekä Pro Musican vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2019. Isokosken opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet Pro Musica, Selim Eskelinin säätiö ja Wegelius-säätiö.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram