BRQ | Vantaa Festival

Florence Malgoire

Florence Malgoire syntyi muusikkoperheeseen ja aloitti uransa isänsä Jean-Claure Malgoiren La Grande Ecurie et la Chambre du Roy -yhtyeessä. Malgoire liittyi opiskeluaikoinaan Haagin konservatoriossa myös opettajansa Sigiswald Kuijkenin La Petite Bande -kokoonpanoon. Malgoire on ollut kysytty konserttimestari vuosien varrella yhtyeissä, kuten La Grande Ecurie sekä la Chambre du Roy (J-C. Malgoire), Les Talens Lyriques (Christophe Rousset), La Chapelle Royale (Philippe Herreweghe) ja Les Arts Florissants (William Christie). Hän on konsertoinut sekä levyttänyt maailmanlaajuisesti ohjelmistossaan muun muassa Rameaun Platée Jean-Claude Malgoiren, Händelin Scippione Cristophe Rousset’n, Bachin Matteuspassio Philipp Herreweghen sekä Haydnin Luominen William Christien johdolla.

Vuonna 2003 Malgoire perusti oman yhtyeensä, Les Dominosin, joka mukautuu triokokoonpanosta aina orkesteriin asti barokin ja klassismin ohjelmiston parissa. Les Dominos on levyttänyt Ricercare-merkille Elizabeth Jacquet de la Guerren sonaatit viululle ja basso continuolle, François Couperinin triosonaattituotannon (Teleraman arviossa FFFF, Diapason: 5), Charpentierin Noëls et Symphonies pour un reposoirin yhteistyössä Les Agréments -yhtyeen kanssa sekä Rameaun teoksiin perustuvat 6 Concerts Transcrits en Sextuor -sovitukset. Yhtye on levyttänyt Psalmus-merkille puolestaan Biberin viulu–continuosonaatit (Académie Charles Cros’n erikoispalkinto), Bachin viulu–cembalotuotannon Blandine Rannoun kanssa (Diapason: 5) sekä Leclairin Récréation-sonaatit (Répertoire: 10) ja C. Ph. E. Bachin Sanguineus et Melacholicus -sonaatin (Télérama: FFFF) Les Nièces de Rameau -yhtyeen kanssa.

Florence Malgoire on työskennellyt myös tuotannoissa laulajien, tanssijoiden ja koomikoiden kanssa, tärkeimpänä La Belle Dame -DVD-tuotanto Mezzolle Béatrice Massinin ja Fêtes Galantes -kokoonpanon kanssa. Hän pitää myös konserttiluetoja Marie-Christine Barrault’n kanssa. Malgoire on esiintynyt orkesterinjohtajana lukuisilla festivaaleilla Genevessä (Agapé), Haut-Jurassa, Napolissa, Avignonissa ja Beaunessa, jolloin ohjelmistoon on kuulunut Mozartin Requiem, Rameaun Les Grands Motets, Händelin ja Bachin konsertot sekä Rameaun, Biberin ja Muffatin sinfoniat.

Florence Malgoire on omistautunut myös opetustyölle, ja hänet on kutsuttu ohjaamaan harjoitteluja sekä mestarikursseja Sabléssa, Jijonissa, Tokiossa, Hong Kongissa ja Rio de Janeirossa kansainvälisissä nuoriso-orkestereissa ja Juilliardissa. Malgoirella on virka sekä Pariisin Haute École de Musiquessa että Pariisin Schola Cantorumissa.

BRQ on Facebook BRQ on Instagram BRQ on YouTube BRQ on X
LIPUT