BRQ | Vantaa Festival

Currentes

Photo: Magnus Skrede
Photo: Magnus Skrede

Kokoonpano:

Jostein Gundersen, nokkahuilut ja taiteellinen johto
Ingvill Holter, sopraano 
Sunniva Eliassen, mezzo-sopraano
Tyler Ray, tenori
Anna Danilevskaïa, keskiaikainen fiideli
Hans Lub, keskiaikainen fiideli

Laulu- ja soitinyhtye Currentesin perusti vuonna 2006 sen taiteellinen johtaja Jostein Gundersen. Sittemmin Currentes on esiintynyt Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa, Tsekissä, Portugalissa ja Italiassa. Currentesin taiteellisena tavoitteena on tutkia ja luoda uudenlaisia ilmaisutapoja. Yhtye on erikoistunut myöhäiskeskiajan ja renessanssin polyfoniaan, mutta sen kiinnostus uudenlaisiin ilmaisumuotoihin on johtanut myös yhteistyöprojekteihin säveltäjien Eivind Buenen, Morten Eide Pedersenin, Ruben S. Gjertsenin ja Alwynne Pritchardin kanssa. Gjertsenin ja Pritchardin kanssa Currentes osallistui vuosina 2015–2018 taiteelliseen tutkimusprojektiin Bergenin yliopiston Grieg-akatemiassa.

Yhtyeen ensimmäinen levy ilmestyi tamikuussa 2012 LAWO Classics -levymerkillä. Se valittiin kuukauden kolmen parhaan levyn joukkoon italialaisen Amadeus-lehden vuoden 2013 toukokuun numerossa, ja se oli toiseksi paras medieval.org -sivuston kisassa vuoden parhaan keskiaikalevyn tittelistä. Toinen levy äänitettiin vuonna 2013 ja ilmestyi vuonna 2017.

Currentes oli mukana perustamassa ja organisoimassa Bergenin keskiaikamusiikkipäiviä, joita järjestettiin vuoteen 2016 asti.

Jostein Gundersen valmistui vuonna 2009 Norjan tohtorin tutkintoa vastaavasta taiteellisesta tutkimusohjelmasta ensimmäisenä vanhaan musiikkiin erikoistuneena taiteilijana. Konserttitoiminnan lisäksi Jostein Gundersen opettaa Bergenin yliopiston Grieg-akatemiassa sekä Leipzigin musiikkikorkeakoulussa.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
14.8.2021 18:00 Antonio Zacara da Teramo – neljän paavin mestari

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT