BRQ | Vantaa Festival

Corina Marti

Maailmankuulu nokkahuilu- ja cembalotaituri Corina Marti on niittänyt kansainvälistä mainetta ”häkellyttävän suvereeneilla ja ilmaisuvoimaisilla” tulkinnoillaan (Toccata) sekä ”pettämättömällä” soitollaan (Diapason).

Hän esiintyy aktiivisesti niin solistina kuin kamarimuusikkona ympäri Eurooppaa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, Lähi-itää sekä Aasiaa. Hän on esiintynyt lukuisien vanhan musiikin yhtyeiden ja orkesterieiden kanssa, joista mainittakoon Hespèrion XXI, Coro della Radiotelevisione Svizzera Italiana, Kore Ensemble ja Helsingin Barokkiorkesteri. Lisäksi hän on myöhäiskeskiajan ja varhaisrenessanssin musiikkiin erikoistuneen, palkitun La Morra -yhtyeen perustajajäsen ja toinen taiteellisista johtajista (Gramophone: La Morra “onnistuu pitämään kuulijan herkeämättä hereillä”).

Corina Martin laaja levykatalogi ulottuu 1300-luvun istanpitte-tansseista ja renessanssin klaveerisovituksista täysbarokin soolokonserttoihin ja kamarimusiikkiin heijastellen hänen musiikillisten kiinnostuksenkohteidensa ja tekniikkansa monipuolisuutta.

Myöhäiskeskiajan ja varhaisrenessanssin kosketinsoittimien edellen kehittämisessä hän on eturintamassa viettäen tunteja kirjastoissa etsimässä repertuaaria sekä tehden yhteistyötä soitinrakentajien kanssa historiallisten soitinten rekonstruoimisessa. Tällä työllään hän on merkittävästi vaikuttanut varhaisten kosketinsoittimien nykyiseen renessanssiin.

Vuonna 2019 Corina Marti palkittiin Lublinin kaupungin kunniamitalilla, perusteina merkittävän taiteellisen työn lisäksi puolalaisen kulttuurin ja Lublinin kaupungin tunnetuksi tekeminen Puolassa ja ulkomailla.

Corina Marti kutsuttiin heti opintojensa jälkeen opettajaksi Baselin Schola Cantorumiin, jossa hänestä tuli oppilaitoksen ensimmäinen keskiaikaisten nokkahuilujen opettaja. Muutaman vuoden kuluttua hän muodosti kouluun keskiaikaisten kosketinsoittimien luokan, jossa hän opettaa organettoa, clavisimbalumia, clavicytheriumia sekä renessanssicembaloa. Oman tietämyksen, kokemuksen ja innostuksen siirtäminen uudelle soittajasukupolvelle on hänelle tärkeää, niin Baselin Schola Cantorumissa kuin mestarikursseilla ympäri maailmaa.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
10.8.2021 20:30 Ystävien lauluja – Oi siskoni, tule kanssani meren rantaan!

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT