BRQ | Vantaa Festival

Anna-Maaria Oramo

Anna-Maaria Oramo on monipuolinen muusikko, cembalo- ja urkutaiteilija, mutta myös pianisti ja laulaja, jonka ohjelmisto ulottuu keskiaikaisesta musiikista nykymusiikkiin. Hän esiintyy aktiivisesti solistina, yhtyemuusikkona ja musiikinjohtajana ja rakentaa runsaasti keskiaikaista ja renessanssimusiikkia sisältäviä ohjelmakokonaisuuksia. Oramo toimii vakituisemmin cembalistina Helsingin Barokkiorkesterissa ja Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja tekee yhteistyötä myös ulkomaisten barokkiorkesterien kanssa.

Soolouralla Oramo on aktiivinen kaikissa rooleissaan. Ensilevy Antonio Solerin cembalosonaateista ja yhtyelevy Canta la Serenissima saivat kansainvälisesti kiittävät arviot. Ilmestymistä odottaa Helsingin Barokkiorkesterin kanssa äänitetty, J. S. Bachin cembalokonserttoja kolmelle ja neljälle cembalolle sisältävä levy. Tällä hetkellä Oramo keskittyy enimmäkseen keskiaikaiseen cembaloon, clavisimbalumiin. Hän onkin toistaiseksi ainoa suomalainen cembalisti, joka esittää keskiaikaista musiikkia tällä 1400-luvun esikuvien mukaan rakennetulla soittimella.

Oramo aloitti musiikkiopintonsa 5-vuotiaana pianonsoitolla, jota hän opiskeli Hanna Ahon ohjauksessa aina vuoteen 1998. Tämän jälkeen hän keskittyi ensin kirkkomusiikin, urkujensoiton ja laulun opiskeluun ja myöhemmin cembalonsoittoon. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli muun muassa Elina Mustosen ja Miklós Spanyin, Pariisin konservatoriossa Olivier Baumontin ja yksityisesti Pierre Hantaïn johdolla. Oramo on vuonna 2017 valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian Docmus-tohtorikoulun taiteilijakoulutuksesta, aiheenaan laulun esikuva vuosien 1650–1730 ranskalaisessa cembalo-musiikissa.

Anna-Maaria Oramo opettaa vanhaa musiikkia mestarikursseilla, kuten kansainvälisellä Sastamala Gregoriana -festivaalilla, jossa hän on toiminut vuodesta 2002. Vuonna 2020 hän vierailee myös Italiassa Barion-festivaalilla esiintyjänä ja mestarikurssin opettajana.

MUKANA SEURAAVISSA KONSERTEISSA
10.8.2021 20:30 Ystävien lauluja – Oi siskoni, tule kanssani meren rantaan!

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram
LIPUT