BRQ | Vantaa Festival

Laura Maddalena – musiikkiteatterinäytös, KANTAESITYS *TÄYNNÄ*

KESKIVIIKKO 21.10.2020 17:30 - 18:50
Pyhän Laurin kappeli Reittiopas
Elina Mustonen ja Laura Maddalena -musiikkiteatterinäytöksen työryhmä

Elina Mustonen, cembalisti ja näyttelijä  
Eero Hämeenniemi, musiikki ja teksti
Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta
Johanna Freundlich, ohjaaja
Nina Mansikka, visualisti

ESITYS ON TÄYNNÄ, UUSIA ILMOITTAUTUMISIA EI VOIDA OTTAA VASTAAN.

Vapaa pääsy, ohjelma 10,- (vain korttimaksu). Sähköisessä ilmoittautumisessa on ilmennyt osalla selaimista ongelmia. Voit ilmoittautua sähköisesti täällä. Mikäli se ei onnistu,  ilmoittaudu sähköpostitse info@brq.fi, kiitos. Kaikki aiemmat sähköiset ilmoittautumiset ovat voimassa, eikä sähköposti-ilmoittautuminen ole tarpeen, mikäli olet jo saanut vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta.

Rajoitettu paikkamäärä.

Ospedalet olivat italialaisia keskiajalta polveutuvia tyttölasten orpokoteja, joista 1600-luvun lopulla oli kasvanut merkittäviä musiikkilaitoksia, tunnettuna esimerkkinä Vivaldin Ospedale della Pietà. Musiikkidraama Laura Maddalena kertoo venetsialaisista orpokodeista ja kolmen eri aikakautena eläneen naisen tarinan, jotka näyttelevä cembalotaiteilija Elina Mustonen herättää eloon säveltäjä Eero Hämeenniemeltä tilaamassaan teoksessa. Hämeenniemen teksti ja musiikki tutkailevat venetsialaisbarokkia ja teoksessa vilahtelee myös historiallisia hahmoja, kuten Osepedale de Mendicantissa kasvanut säveltäjämuusikko Maddalena-Laura Lombardini Sirmen, tai säveltäjät Barbara Strozzi ja Giuseppe Tartini. Musikaalisten nuorten naisten vapautumistarina on jatkoa Elina Mustosen menestyksekkäälle musiikkia ja draamaa yhdistäneelle Shakespeare-esitykselle Her infinite variety sekä Molière-esitykselle Jouez!.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram