BRQ | Vantaa Festival

Pyhän Laurin kappeli

Photo: Riina Koivisto
Photo: Riina Koivisto

Pyhän Laurin kappeli vihittiin käyttöön elokuussa 2010. Se sijaitse aivan Pyhän Laurin kirkon vieressä, pappilan puiston laidalla. 

Siunauskappelin suunnittelusta järjestetyn avoimen kilpailun voittivat tuolloin juuri opiskelunsa päättäneet nuoret suunnittelijat Anu Puustinen ja Ville Hara ehdotuksellaan ”Polku”. Moderni kappeli hillittynä ja eleettömänä rakennuksena soveltuu hyvin vanhaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen maisemaan. Puustisen mukaan kappelin käyttöikätavoite on 200 vuotta.

Rakennuksen suunnittelutyössä on eläydytty erityisesti surevan omaisen asemaan. Sen arkkitehtuuria täydentävät taideteokset, esimerkiksi Pekka Jylhän teos Suru, jossa katosta riippuvat kristallit muodostavat kyynelhelmien ketjun. Teoksiin ja tilan arkkitehtuuriin voi tutustua paitsi tapahtumien yhteydessä myös opastuksilla, joita järjestetään muutamia vuosittain.

Festivaali järjestää kappelin isossa salissa konsertteja, joissa esiintyy pieniä kokoonpanoja. Salin intiimi tunnelma ja kuulas akustiikka luovat miellyttävät puitteet tunnelmallisille ja pienimuotoisille konserteille.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram