BRQ Vantaa Festival
Tervetuloa BRQ Vantaa -festivaalille!
Festivaalin runsaudensarvesta pursuaa edellisten vuosien tapaan erittäin monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa, joka tänä vuonna keskittyy barokkimusiikkiin - uutta musiikkia unohtamatta. Festivaalin teemana on “Ihmisen ääni”, jota voi kuulla kaikkina festivaalipäivinä: naiset laulavat ja miehet ovat puherooleissa.
Saamme jälleen vieraaksemme mezzosopraano Marianne Beate Kiellandin, joka sulatti yleisön sydämet vuoden 2012 festivaalilla. Hän jatkaa pari vuotta sitten aloitettua Bachin kantaattien sarjaa ja tulkitsee myös Purcellin musiikkia. Barokkiharpun mestari Andrew Lawrence-King pitää kiehtovan soolokonsertin, jonka teemana on Itämeren alueen vanha musiikki. Muut ulkomailta saapuvat muusikot esiintyvät vanhan musiikin huippuyhtye BRQ Vantaa Ensemblen kanssa monissa konserteissa festivaalin aikana.
Vanhan musiikin kentän uudet tulokkaat saavat oman konsertti-iltansa, ja ajatuksia herättää poikkitaiteellinen Vihreä keiju -esitys. Festivaalin uusi päätuottaja Eero Saunamäki esiintyy nokkahuilistina useassa konsertissa. Olemme jälleen mukana myös Helsingan keskiaikapäivässä, ja Taiteiden yöksi on luvassa yllätysohjelmaa! Uutena konserttipaikkana toimii Teatteri Vantaa, ja tuttuja konserttipaikkojammehan ovat Vantaan Pyhän Laurin kirkko ja Tikkurilan kirkko, joiden akustiikka sopii ihanteellisesti festivaalin ohjelmistolle.
Toivomme, että löydätte mieleistänne ohjelmaa tämän vuoden BRQ Vantaa -festivaalilta. Tervetuloa nauttimaan musiikista kanssamme!
Markku Luolajan-Mikkola, taiteellinen johtaja
Eero Saunamäki, päätuottaja
BRQ Vantaa -festivaali on kotiutunut idyllisen Helsingin pitäjän kirkonkylän suojiin. Konsertit elokuun hämärtyvässä illassa Vantaan historiallisessa sydämessä ovat elämys, jonka monet haluavat kokea vuodesta toiseen.
Elokuisen festivaalin ohjelmisto rakentuu ennen vuotta 1800 sävelletyn musiikin ympärille. Ohjelmistosta löytyy vaihtoehtoja niin vanhan musiikin intohimoisille harrastajille kuin ensikertalaisille. Festivaalilla on kuultavissa vuosittain musiikkia ja muusikoita, joita ei ole aiemmin Suomessa kuultu. Kotimaisten taiteilijoiden lisäksi esiintymässä käy runsaasti ulkomaisia vierailijoita pääosin Euroopasta. Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2010 lähtien Markku Luolajan-Mikkola.
Festivaalin sydän sykkii yhteisöllisyyden rakentamiselle, historian elävöittämiselle sekä ennen kaikkea musiikin tarjoamille elämyksille ja kulttuurisille kohtaamisille.