BRQ | Vantaa Festival

BRQ Vantaa Festival

Photo: Vantaan fotokerho
Photo: Vantaan fotokerho

BRQ Vantaa Festival, Pohjoismaiden kiehtovin periodisoittimiin ja vanhaan musiikkiin erikoistunut tapahtuma on kotiutunut idyllisen Helsingin pitäjän kirkonkylän suojiin. Keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon kiviholvien alla ja modernissa kappelissa soi vanhan musiikin aatelisto ikiaikaisen kulttuurimaiseman ja kylämiljöön ympäröimänä. Konsertit elokuun hämärtyvässä illassa Vantaan historiallisessa sydämessä ovat elämys, jonka monet haluavat kokea vuodesta toiseen.

Elokuisen festivaalin ohjelmisto rakentuu ennen vuotta 1800 sävelletyn musiikin ympärille. Sitä maustavat uusi musiikki ja kantaesitykset sekä vanhojen instrumenttien traditioon pohjautuvat soitininnovaatiot. Festivaalin ytimen muodostavat resitaalit ja kamarimusiikki yksittäisten orkesterikonserttien täydentämänä. Ohjelmistosta löytyy vaihtoehtoja niin vanhan musiikin intohimoisille harrastajille kuin ensikertalaisille.

Festivaalilla on kuultavissa vuosittain musiikkia ja muusikoita, joita ei ole aiemmin Suomessa kuultu. Kotimaisten taiteilijoiden lisäksi esiintymässä käy runsaasti ulkomaisia vierailijoita pääosin Euroopasta. Vierailijoita saapuu myös mm. Kiinasta, Intiasta ja Afrikasta ohjelmistossaan omaan historiaansa liittyvää vanhaa musiikkia. Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut sen perustamisvuodesta 2010 saakka Markku Luolajan-Mikkola.

BRQ Vantaa Festival järjestää festivaaliviikon ulkopuolella oheisohjelmaa ympäri kulttuurikaupunki Vantaata. Lepohetki-konsertit, joissa yleisö saa kuunnella konserttia joogapatjoilla rauhoittuen ja musiikin sylissä raukeasti leväten, ovat monen rakastama ja vanhalle musiikille aivan uutta yleisöä kerännyt konsepti.

Festivaali on myös yksi Helsingan keskiaikapäivän, pääkaupunkiseudun suurimman keskiaikatapahtuman, pääjärjestäjistä yhdessä Vantaa-Seuran ja Tikkurilan seurakunnan kanssa. Festivaalin sydän sykkii yhteisöllisyyden rakentamiselle, historian elävöittämiselle sekä ennen kaikkea musiikin tarjoamille elämyksille ja kulttuurisille kohtaamisille.

BRQ Vantaa Festival on Finland Festivalsin, Nordemin ja REMA:n jäsen.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram