BRQ | Vantaa Festival

BRQ Vantaa Festival

photo: Riina Koivisto
photo: Riina Koivisto

BRQ Vantaa Festival, Pohjoismaiden kiehtovin periodisoittimiin ja vanhaan musiikkiin erikoistunut tapahtuma on kotiutunut idyllisen Helsingin pitäjän kirkonkylän suojiin. Keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon kiviholvien alla ja modernissa kappelissa soi vanhan musiikin aatelisto ikiaikaisen kulttuurimaiseman ja kylämiljöön ympäröimänä. Konsertit elokuun hämärtyvässä illassa Vantaan historiallisessa sydämessä ovat elämys, jonka monet haluavat kokea vuodesta toiseen.

Elokuisen festivaalin ohjelmisto rakentuu ennen vuotta 1800 sävelletyn musiikin ympärille. Sitä maustavat uusi musiikki ja kantaesitykset sekä vanhojen instrumenttien traditioon pohjautuvat soitininnovaatiot. Festivaalin ytimen muodostavat resitaalit ja kamarimusiikki yksittäisten orkesterikonserttien täydentämänä. Ohjelmistosta löytyy vaihtoehtoja niin vanhan musiikin intohimoisille harrastajille kuin ensikertalaisille.

Festivaalilla on kuultavissa vuosittain musiikkia ja muusikoita, joita ei ole aiemmin Suomessa kuultu. Kotimaisten taiteilijoiden lisäksi esiintymässä käy runsaasti ulkomaisia vierailijoita pääosin Euroopasta. Vierailijoita saapuu myös mm. Kiinasta, Intiasta ja Afrikasta ohjelmistossaan omaan historiaansa liittyvää vanhaa musiikkia. Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2010 saakka Markku Luolajan-Mikkola.

Festivaali on myös yksi Helsingan keskiaikapäivän, pääkaupunkiseudun suurimman keskiaikatapahtuman, järjestäjistä yhdessä Vantaa-Seuran ja Tikkurilan seurakunnan kanssa. Festivaalin sydän sykkii yhteisöllisyyden rakentamiselle, historian elävöittämiselle sekä ennen kaikkea musiikin tarjoamille elämyksille ja kulttuurisille kohtaamisille.

BRQ Vantaa Festival on Finland Festivalsin ja Nordemin jäsen.

BRQ on Facebook BRQ on Twitter BRQ on Instagram